Vereniging van amateurtuinders Ede

RECEPTENHOEK -02-

Spruitenstoofpot met hazelnoten  

19.12.2005

vat-krant index

vat-krant 05-03

vat-krant 05-04

vat-krant 05-05

vat-krant 05-06

vat boekenlijst

start

recept 01

recept 02

Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen

Wat hebben we nodig:

2 eetlepels olijfolie,
1 ui grof gesnipperd,
1 grote winterwortel in plakjes,
150 gram knolselderij in blokjes,
4 aardappels in grove stukken,
400 gram spruiten schoongemaakt,
1 groentebouillontablet verkruimeld,
1 laurierblad,
2 theelepels gedroogde tijm,
400 ml droge witte wijn,
1 zakje hazelnoten van 75 gram.

Hoe bereiden we dit gerecht:


In de braadpan de olie verhitten. Ui en wortel 2 minuten fruiten.
Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omroerend 3 minuten meebakken.
Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken.
Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen.
Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten.
Lekker met donker volkorenbrood.

Eet smakelijk.

Gerard Driessen
Bron: vegetarische maaltijden